Fotografering består ju också av att redigera.

Att knäppa bilden  är bara halva arbetet vid fotografering sedan måste man framkalla bilden vilket man tidigare gjorde i mörkrummet. Nu är det redigering med dator som gäller. Bildens utseende beror mycket på hur man redigerat den. Att redigera en bild och manipulera en bild är två skilda saker. De bör inte ställas mot varandra för att manipulera bilden kan också vara en konstform.

Det som jag tycker är det viktigaste är att vara ärlig med hur bilden har kommit till. När det gäller tävlingar så finns det tydliga regler som man bör följa. Många tävlingar har nu infogat en kategorie som är mera kreativ och är mera tillåtande.

Här är tre bilder av samma motiv men de är  redigerade på olika sätt. Bilderna är redigerade i PS och inom ”normal redigering”, färg, vitbalans, skärpa. Jag har tagit bort många fläckar från himlen genom att jag fick snö och vatten på linsen.

Publicerad av gunillabjorPhoto

Nature photograph who likes to take pictures of the Nature near my home. I live in a little town in the middle of Finland (Jakobstad/Pietarsaari).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ulricas fotoblogg

en bild säger mer än ...ord

%d bloggare gillar detta: